Aruncă o privire în casa ta. Uită-te cu atenție la tot mobilierul din fiecare cameră. Priveşte tablourile de pe pereţi și obiectele care stau pe blaturi. Trebuie să fie totul acolo? Sau poți să elimini o parte din ele? Acesta este minimalismul. Și o mulțime de case se îndreaptă către un decor minimalist ca un mod aerisit de a trăi, în care totul este îngrijit şi organizat.
Stilul minimalist de decorare este un exercițiu de reținere, în care spațiul, iluminatul și obiectele joacă roluri la fel de importante. Acest stil îţi solicită să păstrezi doar elementele esențiale, astfel încât să rămâi cu un set de obiecte simple care să ofere un impact maxim. Departe de a fi plictisitor, acest stil este îndrăzneț, funcțional și extrem de memorabil.
Foloseşte o paletă restrânsă de culori
Culorile deschise, cum ar fi albul împreună cu subestimatele culori neutre, nuanţe de gri și pasteluri sunt intrinseci caselor minimaliste. Deși poți adăuga culori mai strălucitoare, îţi sugerez să rămâi la maxim una și aceasta în cantitate limitată. Nuanțele de bej și alb crează o cameră bine luminată. O masa din marmură îmbunătățește întotdeauna stilul minimalist.
Lasă spaţii goale
Spațiul gol este considerat un element important în decorul minimalist, deoarece spațiul interacționează cu obiectele și definește aspectul. Echilibrul vizual este la fel de important și poate fi realizat doar prin a avea un punct focal. Astfel, camera de zi are mult spațiu gol și nici o distragere nedorită. În același timp, unele dintre decoraţunile esențiale găsesc un loc pe pereți.
Încearcă diferite materiale textile
Poți face lucrurile mai interesante încercând diferite texturi. O tăblie tapițată la pat și un tapet texturat cu nuanțe de mentă se completează perfect și conferă camerei un aspect răcoritor. Câteva perne decorative în alb şi negru păstrează aspectul minimalist. Pardoselile din lemn adaugă valoare la povestea texturală a camerei. Deşi combini diferite texturi, decorul camerei nu devine copleșitor.
Ordonează şi elimină obiectele neesenţiale
A avea o casă minimalistă înseamnă că trebuie să-ți iei adio de la dezordine. Și pentru a face acest lucru, va trebui să ai grijă ce pui pe rafturi și mese. Păstrează doar elementele esențiale și depozitează restul în dulapuri.
Acest aspect este foarte important, mai ales în bucătărie. De asemenea, alegerea unei bucătării albe cu un pic de roșu oferă impresia unui spațiu mult mai mare şi elegant.
Foloseşte decoraţiuni simple
Proiectarea unei case minimaliste nu înseamnă că trebuie să eviți decorațiunile și culorile luminoase. Regula este să foloseşti pur și simplu elemente decorative simple și să nu copleșeşti casa cu o mulțime de lucruri.
În mod similar, pentru artă, alege o singură piesă focală în locul unui grup de piese mici. Un simplu portret pe un perete gol devine un punct focal și nu o distragere aglomerată.
Concluzie
Ceea ce am discutat mai sus sunt regulile de bază ale decorului minimalist. Cu toate acestea, poți experimenta puțin cu diferite stiluri de minimalism. În plus, pentru un decor minimalist modern şi confortabil, venim în ajutorul tău cu seturi de decoraţiuni minimaliste precum Familia de Cerbi cu 4 membri, Familia de Cerbi cu 3 membri, Familia de Girafe, Cuplu din Africa şi Taur din Răşină.