Skip to main content

De aproape doi ani, pandemia a reusit sa ne schimbe vietile si sa ne influenteze in toate privintele, inclusiv cum sa decoram casa in 2022. Statul mai mult acasa a dat oamenilor de gandit și multi au făcut mari schimbari mutandu-se de la apartament la casa. Altii si-au ocupat timpul cu renovarea sau amenajarea locuintei. Pentru unii aceasta a trebuit sa se transforme si intr-un spatiu în care sa poata lucra, deoarece mersul la birou nu a mai fost posibil.

Pentru ca aceste activitati au devenit o necesitate si de multe ori nu gaseșsi inspiratia sau ideile necesare pentru a le duce singur la bun sfarsit, echipa Decoralis s-a gândit sa iti vina in ajutor cu cateva idei de amenajare a locuintei.

Iată care sunt sfaturile noastre pentru a amenaja o casa în această perioada cu totul speciala

1. Decor confortabil si placut

In primul rand atunci cand ajungem sa petrecem majoritatea timpului acasa, trebuie sa ne asiguram ca avem confortul necesar si un ambient placut, in care sa ne simtim cat mai relaxati. Aici vorbim in mod special despre spatiile comune din locuinta, unde este reunita intreaga familie, dar si despre dormitor unde avem nevoie de un ambient cald si primitor sau despre spatiul care va deveni si loc de muncă.

Se recomandă ca aceste incaperi sa fie decorate in culori cat mai deschise, vesele, care sa aiba un aer imbietor si prietenos. Pentru asta se folosesc tonurile luminoase, care sa ofere energie. Acestea pot fi combinate cu fetele de masa, draperiile sau pernele decorative.

În acelasi timp pentru a anima decorul pot fi încadrate obiecte decorative de diferite forme si culori, cum ar fi statuetele și figurinele, vazele decorative sau suporturile pentru lumanari.

2. Functionalitatea spatiului

Pe langa confort, mereu ne gandim ca locul in care ne desfasuram mare parte a activitatii de zi cu zi, sa fie cat mai practic, pentru ca noi sa putem fi cat mai productivi. Fie ca discutam de bucatarie, balcon sau incaperea in care se afla biroul, acestea trebuie sa fie cat mai functionale.

Pentru asta toata aparatura de care te folosesti trebuie sa fie cat mai la indemana. Lumina naturala sa fie suficienta pentru a-ti oferi energie si buna dispozitie. Se spune ca in perioade de acest gen, ferestrele sunt cele care iti ofera in permanenta senzatia de libertate, chiar daca nu ai ocazia sa iti petreci timpul in aer liber.

3. Spatiul de hobby

Grădina, balconul, terasa sau garajul au devenit cele mai importante și valoroase spații ale unei case. Ele au fost regandite si reevaluate. Au devenit chiar locuri de relaxare, de gimnastica, de lucru sau de desfasurare a hobby-urilor. In principiu au devenit locurile in care oamenii au simtit ca evadeaza din spatiul inchis al casei.

Te sfatuim sa le amenajezi folosindu-te de decoratiunile preferate si cu ajutorul carora fiecare spatiu te va reprezenta intru totul. De exemplu, poti decora scaunele sau bancutele cu perne decorative viu colorate sau piesele de mobilier cu piese minunate. Acestea vor crea un ambient cald si excelent pentru relaxare.

Plantele verzi din nou in tendinte

In amenajarea unui spatiu este foarte importanta si prezenta plantelor verzi. In ultima perioada au devenit din nou la moda. Poate nu ai ocazia sa faci plimbari prin parcuri sau drumetii montane si excursii. Asigura-te ca macar in casa ta sa te bucuri de o mica particica a naturii. Poti face lucrul acesta cumparand plantele verzi, decorative, care sunt la mare căutare in 2022. Verdele intens si forma deosebita vor schimba total decorul locuintei si vor avea si un impact deosebit asupra psihicului tau.

Tine cont de aceste recomandari. Ai grija ca locuinta ta sa iti ofere confortul, ambientul si utilitatea de care ai nevoie. Timpul petrecut acasa trebuie sa fie cat mai placut.

Viziteaza magazinul online Decoralis. Alege decoratiunile preferate pentru amenajarea casei sau afla care sunt sfaturile specialistilor nostri pe blogul Decoralis.

Lasa un comentariu