Skip to main content

Florile sunt încă un cadou clasic pentru zile de naștere şi alte evenimente speciale. Prin urmare, fiecare gospodărie are nevoie de cel puțin o vază pentru flori. Cine vrea să pună un buchet frumos de flori într-un pahar sau într-un castron? Cel mai popular obiect decorativ este vaza ceramică.

Astăzi, vazele nu mai au doar scopuri utile. Oricine își mobilează casa își planifică vazele de la bun început ca element decorativ permanent. Fie că sunt din sticlă, ceramică sau metal, acestea sunt obiecte care atrag privirea și pot fi combinate de minune cu restul decorului interior.

Unde să aşezi vazele decorative?

Vazele mari sunt adesea așezate direct pe podea. În special în colțurile nefolosite o vază de podea este foarte potrivită. Împreună cu ramuri mari, ferigă sau iarbă, creează ambientul perfect.

Pe de altă parte, vazele mici își găsesc adesea locul pe etajere, birouri, mese sau orice fel de mobilier. Decorate cu flori artificiale unice, ramuri sau aranjamente înguste, ele arată deosebit de bine.

Care vază este potrivită pentru fiecare tip de flori?

Mai ales în cazul florilor proaspete, alegerea vazei joacă un rol important. Florile trebuie să nu se îndoaie și să nu pară nepotrivite cu restul decorului. Așadar, nu este ușor să găsești vaza perfectă.

Lalelele și alte flori cu tulpina lungă arată cel mai bine în vazele înalte, care sunt mai înguste în partea de sus. Acest lucru împiedică ruperea florilor și le face să arate frumos.

Pentru florile care au nevoie de multă apă, cum sunt de exemplu trandafirii, vazele cu bulb sunt alegerea potrivită.

Vazele mari de podea sunt perfecte pentru flori cu tulpini deosebit de lungi, cum ar fi floarea-soarelui sau crinii.

În vaze foarte mici, un singur fir este perfect. Trebuie să acorzi atenție dimensiunii potrivite atunci când alegi vaza inclusiv pentru florile artificiale.

Care este culoarea potrivită?

Există multe stiluri de design interior: country, vintage, urban, minimalist, nordic și multe altele. Din fericire, există o selecție la fel de mare de vaze și alte obiecte decorative. Pentru a rămâne fidel stilului tău de mobilier, atunci când alegi vaza, alegerea culorii joacă adesea un rol major.

O vază ciudată nu s-ar potrivi cu un stil urban. Aici o vază neagră ar fi prima alegere. Vazele din ceramică albă se potrivesc foarte bine cu un aspect curat, precum stilul nordic. Tendința este spre vaze simple, moderne, elegante și versatile pentru a crea combinația perfectă.

Stilul clasic de design scandinav aduce un accent frumos casei tale. Stilul minimalist este elegant și plăcut. Suprafața vazelor texturate le face mai dimensionale, ies mai mult în evidenţă şi, în acelaşi timp, se potrivesc perfect în decor.

Concluzie

Vazele au fost întotdeauna unul dintre cele mai versatile obiecte de design interior. Cele mai bune vaze sunt funcționale în mod constant, dar continuă să ofere valoare estetică chiar și atunci când se termină sezonul florilor preferate.

Se găsesc vaze unice în fiecare stil, variind de la artistic și interpretativ la minimalist și chiar suprarealist. Dacă eşti în căutarea unei inspirații pentru accesorii pentru casă sau idei pentru cadouri utile pentru casă, aceste vaze vor stimula creativitatea. Nu uita că cel mai popular obiect decorativ este vaza ceramică.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu