Skip to main content

Coș

Statuetele din rășină sunt figurine realizate din rășină, un compus care se întărește și devine un material rezistent și puternic după tratament. Pentru realizarea unei statuete din rășină se pot folosi rășini naturale sau sintetice. Rășina este un material de modelare foarte popular. Statuile din rășină variază de la piese de grădină în mărime naturală până la figurine mici făcute pentru a se potrivi pe rafturi sau pe birou.

Statuile pot fi realizate din multe materiale și aliaje. Asta nu înseamnă că toate aceste materiale sunt potrivite. Materialele bune pentru turnarea statuilor sunt: bronz, rășină, piatră, ceramică, lemn, lut, fildeș, ipsos. Fiecare material are avantaje și dezavantaje. Totul depinde de gusturile tale.

Rășina este, de asemenea, destul de ușoară în comparație cu alte materiale. Asta înseamnă că poți transporta statuetele cu ușurință dintr-un loc în altul. Rășina este, de asemenea, folosită în diverse scopuri, cum ar fi în filme ca recuzită. 

Mâncarea și chiar unele dintre statuile și figurinele folosite în filme sunt în cea mai mare parte din rășină. Sculpturile din rășină au o calitate uimitoare: le poți face să arate ca și cum ar fi făcute din alte materiale precum bronz, piatră, marmură sau porțelan. Cand vezi pe cineva ȋntr-un film ridicȃnd o statuie imensă din piatră sau bronz, adu-ți aminte că cel mai probabil este din rășină.

Care sunt vulnerabilitățile sculpturilor din rășină?

Ca și alte materiale pentru statui, rășina are și unele vulnerabilități.

  • Inflamabilă. Rășina uscată este foarte inflamabilă. De asemenea, căldura poate distorsiona forma statuilor din rășină.
  • Lovituri. Căderile accidentale pot îndoi forma sculpturilor din rășină, deși nu se rupe.
  • Temperaturi negative. Așa cum sculpturile din rășină nu pot suporta prea multă căldură, vremea friguroasă este alt inamic al lor. Temperatura negativă poate provoca crăpături la suprafața statuilor.

Cum să-ți protejezi statuile din rășină?

Dacă ești pe cale să cumperi o statuie din rășină sau ai achiziționat deja cel puțin una, atunci primul lucru pe care trebuie să-l știi este cum să le protejezi.

Rășina este destul de fragilă în comparație cu bronzul sau marmura. O cădere îți poate sparge statuia din rășină. Și chiar dacă nu se rupe, există șanse mari să se îndoiască. Iar o statuie distorsionată îți frânge inima la fel de mult ca una ruptă. Așadar, pentru a preveni ruperea sau îndoirea statuii tale preferate, păstrează-o într-un loc sigur.

Ține-le departe de căldură excesivă sau îngheț și totul ar trebui sa fie ok în rest. Statuile și figurinele din rășină de la Decoralis sunt rezistente la apă datorită vopselelor acrilice și au protecție UV.

Concluzie

Sculpturile din rășină și-au croit drum în inimile noastre într-un timp destul de scurt. Acum rășina a devenit un material preferat pentru turnarea de statui, figurine, statuete, etc. Poți găsi sculpturi din rășină în multe magazine de cadouri sau de artă.

Decoralis este cel mai bun loc de unde poți achiziționa diferite tipuri de statui și statuete din rășină. Nu ezita și comandă acum decorațiunile pefecte pentru casa ta!

Helen Bold

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu