Skip to main content

Ghidul nostru ușor de aranjare florală îți arată cum să creezi un aranjament floral superb într-o vază, inclusiv cum să pregătești tulpinile și sfaturi de top pentru aranjarea florilor. Așadar, cum să aranjezi florile în vază?

Înlăturarea Frunzelor

Îndepărtează cu grijă frunzele de pe fiecare tulpină care ajung sub apă. Acest lucru ajută la prevenirea bacteriilor din vază și florile tale vor arăta mai proaspete pentru mai mult timp.

Dacă ai trandafiri, îndepărtează și spinii, dar cu mare grijă să nu te rănești! Trandafirii cresc în mod natural petale exterioare rezistente, numite petale de gardă, pentru a proteja petalele interioare delicate în timpul nașterii. Dacă sunt decolorate, le poți înlătura pentru a face trandafirii să arate și mai frumos.

Regula Sferturilor

Taie tulpinile în funcție de înălțimea vazei, astfel încât înălțimea vazei să reprezinte un sfert din întregul aranjament. Deci, dacă vaza are 20 cm înălțime, atunci aranjamentul total ar trebui să fie de 80 cm.

Atunci când tai tulpinile, ai grijă să tai departe de crestăturile sau nodurile din tulpină. Pentru rezultate și mai bune, taie într-un unghi oblic. Acest lucru va ajuta planta să bea mai multă apă, astfel încât să te poți bucura de florile tale pentru mai mult timp.

De asemenea, florile rezistă mai mult prin tăierea fiecărei tulpini exact înainte să fie puse în vază. Trandafirii sunt în mod special predispuși la etanșare imediat după ce au fost tăiați. Dacă asta se întâmplă, atunci se vor ofili mult mai repede.

Surse de Inspirație

Lasă vaza ta să-ți inspire aranjamentul. O vază rotundă de înălțime medie este cea mai potrivită pentru aranjamente rotunde, dar încearcă să improvizezi în funcție de forma vazei.

Daca ai o vază mică rotundă, atunci aranjamentul floral ideal ar fi mai compact. Pentru vaze mai înalte, folosește lungimea tulpinilor conform regulii sferturilor. Îmbrățișează forma și dimensiule vazei tale, nu te lupta cu ele.

Un Ultim Sfat

Pentru cele mai bune rezultate, construiește treptat aranjamentul creând straturi de flori. Această tehnică este perfectă pentru începători, deoarece va face aranjarea lor mult mai ușoară.

În primul rând, verdeața. Orice fără floare sunt folosite pentru a construi o bază. Apoi, flori mai mici sau culori mai subtile pentru a adăuga formă aranjamentului. 

Florile colorate, mai mari sau cele mai impresionante sunt elementul final. Pot să fie cele mai strălucitoare, mai mari sau pur și simplu cele mai uimitoare flori pe care le ai.

Răspândește culorile și tipurile de flori uniform. Dacă de exemplu ai o mulțime de trandafiri și crini, încearcă să te asiguri că nu toți trandafirii sunt de aceeași parte. Nu îți face griji dacă nu îți iese bine din prima încercare. Deseori poate să fie necesar să muți florile de câteva ori pentru a găsi combinația perfectă.

Dacă ai nevoie de inspirație pentru cum să aranjezi florile în vază, alege o vază de la Decoralis. Fomele unice pe care le au la dispoziție cu siguranță îți vor hrăni imaginația și originalitatea.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu