Skip to main content

Există foarte multe trucuri de organizare esenţiale pentru casa ta. Orice strategie pe care o alegi trebuie să funcționeze cu stilul tău de viață, obiceiurile și gusturile tale. Dar există câteva strategii verificate care pot spori eficiența oricărui sistem de organizare.

Depozitează tot ce nu foloseşti

Poţi crea dezordine în casa ta fără să-ți dai seama când scoți ceva, îl pui undeva la îndemână și apoi uiți de el. Acest lucru creează dezordine și provoacă, de asemenea, o problemă atunci când îl căutăm. Trebuie mereu să fii conștient de locul în care pui ceva și, dacă ai terminat treaba la care l-ai utilizat, pune-l acolo de unde l-ai luat, în loc să-l aşezi pe cea mai apropiată suprafață.

Un sfat practic este să pui obiecte decorative pe suprafeţele neutilizate în mod constant pentru a evita depozitarea lucrurilor pe aceste suprafeţe.

Așează împreună lucrurile similare

Unul dintre lucrurile care pot face o diferență uriașă în modul în care îţi organizezi spațiul este să pui lucrurile similare împreună. În plus, privind tot ceea ce ai sortat pe categorii,  ai șansa de a vedea cât de multe lucruri similare ai, ceea ce face mai ușor să scapi de cele în exces.

Ia fiecare spațiu pe rând

Organizarea poate să fie o activitate stresantă pentru mulți oameni. Începe fiecare spaţiu pe rând, începând cu cel mai mic. Acest lucru face ca această sarcină să nu mai pară aşa de descurajantă. Odată ce te-ai hotărât asupra unui spațiu, scoate totul din el și începe să cauți ce păstrezi și ce arunci.

Alocă-ţi timpul necesar pentru fiecare proiect

Poate să fie tentant să încerci să te încadrezi cu organizarea între alte treburi, ceea ce este util, dar foarte des vei descoperi că ai nevoie de mai mult timp decât atât. Nu încerca să realizezi rapid un proiect despre care știi că necesită mult timp. Înainte de  organizarea unui spaţiu, trebuie să faci dezordine mare și, dacă rămâi fără timp, vei lăsa o dezordine mult mai mare decât înainte să începi.

Fă un pas în spate

De multe ori dezordinea devine un lucru obişnuit şi începi să nu o mai observi. Pentru o perspectivă nouă, imaginează-ţi că eşti un oaspete în propria casă. Reține lucrurile pe care un vizitator le-ar observa şi pe care tu le-ai ignorat, cum ar fi grămada de hârtie pe colțul biroului sau păturile împrăștiate pe canapea. Apoi, reîmprospătează-ţi camera şi adu-o la starea inițială eliminând ceea ce o face să pară dezorganizată.

Încă nu vezi nimic? Fă o fotografie a camerei ca să vezi spațiul din altă perspectivă.

Concluzie

Oamenii cu adevărat organizați nu se nasc aşa, trebuie să-şi cultive obiceiuri sănătoase, care apoi îi ajută să rămână organizați. Chiar dacă tu crezi că ești o persoană foarte dezorganizată, poți învăța cum să-ţi faci alte obiceiuri.

Există multe trucuri esenţiale de organizare pentru casa ta: de la planificarea lucrurilor şi notarea lor, până la abandonarea lucrurilor inutile și organizarea celor importante. Chiar dacă încă nu eşti, poţi deveni o persoană organizată atât timp cât eşti dispus să înveţi și să exersezi.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu