Skip to main content

Au trecut vremurile în care statuetele nu puteau fi admirate decât în muzee sau case de colecționari de artă bogați. Este timpul să facem loc pieselor de artă în casele noastre. Dar, cel mai important este să învăţăm cum să facem să se potrivească aceste statuete în design-ul interior.

Statuete ca obiecte decorative sunt ceva ce vedem des în reviste, dar rar în casele prietenilor și familiei noastre. De ce? Se pare că unora le este frică să încorporeze statuete în decorul casei, pur și simplu pentru că le consideră prea artistice sau nu știu exact ce să facă cu ele.

Îndrăzneţ şi Contemporan

Oamenii care adoră stilul minimalist şi contemporan ar putea să aleagă statuete abstracte și de dimensiuni mai mari. Linii drepte, suprafețe strălucitoare sau mate, groase sau subțiri, depinde de doar de tine, deoarece oferta este vastă.

Decoratiune minimalista Velier Negru
Decoratiune minimalista Velier Alb
Set familie de cerbi 4 membrii

Statuete cu animale

Se crede că anumite animale aduc noroc, prosperitate și bani. În multe culturi, sculpturile mai mici sau mai mari cu elefanți, broaște sau țestoase sunt foarte populare. Dar în ultimul timp, un animal a devenit deosebit de popular și acesta este cerbul.

Indiferent de culoare sau material, un cerb elegant se potrivește perfect cu orice și poate aduce o atmosferă plăcută în orice casă.

Set decoratiune cerbi
Statueta cap de Cerb alb
Set decoratiune cerbi

Nu mărimea contează

Dacă ai ezitări în ceea ce privește statuetele mai mari, dar îţi place atmosfera artistică pe care o aduc, atunci începe cu figurine mai mici. Nu orice statuetă trebuie să fie înaltă pentru a se face remarcată. Uneori, sculpturile mai mici pot să fie mai atractive și mai interesante.

Spune povestea ta

Te uimesc capodoperele amplasate în interiorul castelelor, restaurantelor și faimoaselor clădiri arhitecturale? Te-ai gândit vreodată să spui o poveste cu propriul tău decor interior? Dacă da, atunci trebuie să cauți câteva obiecte decorative minunate pentru ca propria ta casă să îţi spună povestea.

Decoratiune Wedding Couple
Decoratiuni aurii muzicale
Motocicleta decor

Un colţ devine centru

Se știe că sculpturile adaugă sentiment şi emoţie oricărui design de interior. Deci, dacă ai un colț plictisitor în casa ta care așteaptă un miracol, o figurină  modernă poate să fie bagheta magică. O statuetă are capacitatea de a transforma orice colț în centrul atenţiei.

Un hol prietenos la intrare

Cu toții ne dorim o primire călduroasă când ajungem acasă de la muncă sau când mergem la prieteni în vizită. Lasă această sarcină pe seama sculpturilor și plantelor ornamentale pentru a face o intrare primitoare în casa ta. Această combinaţie poate face pe oricine să zâmbească atunci când îţi trece pragul casei, inclusiv pe tine. În plus, adaugă o aură pozitivă şi o senzaţie de pace şi siguranţă.

Concluzie

La prima vedere, unele statuete pot părea prea pretențioase pentru interiorul casei noastre. Dar să încercăm să privim lucrurile realist. Nu trebuie să plasăm o statuie de 3 metri în mijlocul sufrageriei. Poți alege oricând ceva mic și drăguț care să se potrivească cu oriunde şi cu orice tip de decor.

Nu mai trăim vremuri în care statuetele puteau să fie admirate numai în muzee. Este timpul să facem loc unor statuete în design-ul interior al caselor noastre.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu