Skip to main content

Ești aventuros? Un călător pasionat? Creativ? Acestea sunt trăsături de personalitate pe care casa ta le reflectă despre tine. Deci, ce spune casa ta despre tine? Indiferent de locul în care te duce viața, acasă este locul în care te întorci mereu. În esența sa, casa este menită să fie un loc de confort, siguranță și exprimare a sinelui, deci ar trebui să reprezinte cine ești.

Design interior

Când oamenii pășesc înăuntru, povestea ta este expusă prin alegerile de design interior. Paleta de culori dă imediat tonul atmosferei generale a casei. Culorile calde sau tonurile moderne mai reci definesc scopul casei în doar câteva secunde.

Planul casei este un indicator clar al stilului de viață. O casă care afișează un plan deschis oferă sentimentul unei familii care se bucură de continuitatea timpului împreună. Nimic nu se simte în afara limitelor și există un sentiment real de comunitate. Alternativ, o casă cu un plan mai închis și cu uși închise creează un sentiment de mister și intrigă sau ar putea merge chiar până la a spune că proprietarul casei este o persoană închisă, care ţine la viaţa sa privată sau că ascunde ceva.

Finisaje şi decoraţiuni

Blaturile din granit, pardoseala din bambus sau arbuştii ornamentali indică faptul că proprietarii sunt angajați să locuiască acolo pe termen lung. În timp ce casele care au piese mai ieftine și de calitate mai slabă pot spune: „Nu avem bani să investim chiar acum sau nu vrem să investim în acest spațiu de locuit pe termen scurt”.

Piesele care reprezintă o anumită cultură sau religie sunt exemple clare ale unei familii care își construiește viața pe credințe și pasiuni personale. Printre articolele culturale pot să fie și suveniruri din propriile călătorii.

Extrovertit sau Introvertit

Acest lucru este scris pe ușa de la intrare. O ușă roșie înseamnă că nu îţi este frică să spui ce crezi. O ușă albastră spune că eşti mereu în largul tău în aproape orice situație. Verde transmite valorile tradiționale, iar negrul înseamnă că eşti consecvent și rezervat. În interiorul casei, extrovertiții tind să aleagă spaţii deschise.

Stresat sau Calm

Majoritatea oamenilor, chiar și cei care au case curate și organizate, tot mai au mizerie ascunsă sub paturi sau dezordine în dulapuri. Dacă eşti unul dintre puținii care nu au aşa ceva, atunci este posibil să fii o persoană cu multe griji. Oamenii de știință spun că, cu cât oamenii sunt mai stresaţi, cu atât încearcă mai mult să-și controleze mediul înconjurător.

Concluzie

Nu este uimitor faptul că locuinţa ta are puterea de a-ți spune povestea fără să folosească nici măcar un cuvânt? Proiectează designul interior al casei tale cu scop și semnificație și trimite un mesaj clar despre cine ești. Există o modalitate de a transmite lumii exterioare mesajul tău prin designul casei.

Când vine vorba de această poveste nerostită, majoritatea caselor au multe de spus. Ce spune casa ta despre tine? Eşti prietenos și primitor sau eşti o persoană privată, închisă? Din fericire, nu eşti blocat la o anumită poveste. Pe măsură ce viața și preferințele se schimbă, așa se poate schimba și designul casei și ceea ce le spune celorlalți despre viața ta.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu