Skip to main content

Vei fi surprins să afli că există nenumărate moduri în care poţi să decorezi biroul de acasă. Puțină creativitate este tot ce ai nevoie pentru a adăuga fler şi stil chiar și unui colţ al casei pe care vrei să-l transformi în spaţiu de lucru.

În acest articol, vrem să-ţi împărtăşim idei geniale de decor care te vor ajuta să construieşti un spațiu de lucru confortabil, dar profesional. Zona de lucru trebuie să te ajute să te concentrezi la ceea ce contează și, în acelaşi timp, să nu facă notă discordantă faţă de restul casei.

Adaugă rafturi pe pereţi

Liniile accentuate și formele geometrice definesc decorul unui birou contemporan. Imaginează-ţi biroul pe o hârtie milimetrică ale cărei linii urmează să fie dezvăluite. Foloseşte rafturi pentru a adăuga accente geometrice. Cu cât designul este mai simplu, cu atât mai bine.

Rafturile de perete fac minuni, deoarece nu ocupă prea mult spațiu. Utilizează rafturile pentru a pune cărți, dar nu le supraaglomera. Lasă spațiu pentru o figurină abstractă care să adauge mai multă varietate vizuală.

Completează cu citate motivaţionale

Una dintre ideile noastre moderne de a decora biroul de acasă este plasarea de autocolante pe pereți. Dacă există vreun citat care te motivează să lucrezi mai mult, de ce să nu folosești spațiul gol de pe perete pentru a-l afișa? În acest fel, vei avea un memento constant care să-ţi amintească de ce faci ceea ce faci.

Dacă spaţiul este mic, o propoziție este suficientă. Nu trebuie să faci ca decorul peretelui să devină copleșitor. Un decor minimalist este întotdeauna benefic spaţiului de lucru. Poţi adauga pe birou o statuetă care să-ţi insufle forţă şi vigoare precum acest Taur din raşină.

Invită natura la tine în birou

Plantele de interior sunt la modă din motive excelente. Plantele nu numai că îmbunătățesc calitatea aerului, ci și invită natura în casa ta. Având în vedere că un birou contemporan constă în mare parte din tonuri neutre, o plantă va adăuga un strop de culoare.

Dacă eşti genul de persoană care uită să ude şi să îngrijească plantele, atunci poate că una artificială este mai potrivită pentru tine. Poţi să alegi între un arbust artificial sau mai multe plante artificiale mici, toate create extrem de realist.

Joacă-te cu obiectele decorative

Obiectele decorative ajută la încorporarea unui birou în spaţiul de locuit. Se recomandă în special piesele care pot servi drept punct de inspirație pentru proiectele creative.

Trebuie să găseşti obiecte care îți aduc bucurie, fericire și să inspire creativitate, iar în acelaşi timp să reflecte căldura familiei. De exemplu, figurinele minimaliste care reprezinta familia pot să îndeplinească ambele funcţii: familie de cerbi, familie de pisici, familie de girafe.

Concluzie

Munca de acasă devine din ce în ce mai populară și putem vedea de ce. Oferă un echilibru între viața profesională și cea casnică, în timp ce îţi permite să lucrezi într-un mediu care ţi se potrivește.

Cel mai bine îţi decorezi biroul de acasă astfel încât să te reprezinte şi să încurajeze productivitatea. Nu ezita să îţi personalizezi la maxim biroul! Este un loc esenţial care trebuie să te facă să ai chef de lucru şi să îţi ofere atmosfera potrivită pentru o zi reușită.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu