Skip to main content

Arta abstractă poate exprima o varietate nesfârșită de dispoziții, estompându-se ușor în fundal sau preluând controlul unei încăperi folosind culori și forme îndrăznețe. Indiferent dacă stilul tău este tradițional, modern, rustic sau undeva la mijloc, există o modalitate de a încorpora decorațiuni abstracte în decorul tău. 

Nu ești sigur de unde să începi? Citește mai departe pentru câteva dintre strategiile mele preferate.

Creează un punct focal colorat

Decorațiunile abstracte sunt alegerea perfectă atunci când o cameră necesită o piesă colorată sau supradimensionată. 

Compoziția atrăgătoare, indiferent dacă este geometrică, fluidă sau picturală, va contribui la crearea mișcării și profunzimii în acel spațiu. Nu ai cum să nu adori fundalurile bogate în nuanțe.

Fii îndrăzneț alegând alb și negru

Când vrei să faci o declarație fără a mai adăuga culoare unui spațiu, o decorațiune abstractă alb-negru este alegerea perfectă. 

Atunci când alegi o piesă, gândește-te la tipul de energie pe care dorești să-l creezi în cameră: o formă monolitică aduce încredere și siguranță; o formă sălbatică adaugă energie și optimism; un simbol grațios oferă romantism și intrigă.

Ia în considerare perechile

Vrei să afli un truc simplu pentru a face ca aproape orice lucrare abstractă să se simtă ca acasă? Oferă-i un însoțitor. Fie că sunt așezate unul lângă altul, stivuite vertical sau expuse în flancul unei uși sau al unei piese de mobilier, o pereche de lucrări abstracte se va simți ca fiind ceva intenționat și echilibrat. 

Cheia este păstrarea coerentă a dimensiunilor și a încadrării, astfel încât lucrările de artă să apară ca un set coeziv. Așadar, pot varia culorile sau formele, dar nu ambele simultan.

Set Decoratiune Luxury
Set Decoratiune Abstracta
Set Decoratiune Copac

Adaugă contrast între modern și tradițional

Nimic nu pune în evidență frumusețea avangardistă a artei abstracte ca opusul său decorativ. O sculptură complicată cu detalii aurite, un mobilier clasic din mahon și vesela de argint, corpuri de iluminat împodobite cu cristale și accesorii din porțelan. 

Astfel de piese fac contrastul perfect pentru decorațiuni abstracte îndrăznețe și forme geometrice sau eterice. Pentru un contrast și mai neașteptat, plasează o piesă modernă într-un cadru de modă veche.

Concluzie

Vreau să te încurajez să fii curajos! Unii dintre clienții Decoralis sunt noi în achiziționarea de obiecte decorative. Unii se tem că ar trebui să înțeleagă mai întâi lucrarea din punct de vedere intelectual, din punct de vedere academic sau poate din punct de vedere metafizic. Relația ta cu decorul casei tale ar trebui să fie personală. Obiectele decorative reprezintă o artă. Indiferent dacă se află într-un muzeu, o galerie sau acasă, fiecare operă de artă are o componentă estetică. Alege ce ți se potrivește!

Circulă nenumărate opinii despre cum să alegi decorațiuni abstracte pentru casa ta. Este în regulă să le ignori! Lucrul de care trebuie sa ții cont atunci cand alegi o piesă de artă abstractă este că o cumperi pentru casa ta. Tu ești unic. Înțelepciunea convențională nu ar trebui să-ți determine alegerile. Arta abstractă este ca vinul: cumpără ceea ce îți place, indiferent de părerile celorlalți. La ce bun rafinamentul dacă nu te face fericit?

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu