Skip to main content

Poate să fie copleșitor să îți dai seama cum să creezi feng shui în casa ta. Cu ce camere ar trebui să începi? Cum procedezi dacă o cameră este deja decorată? Ce nu ar trebui să faci în feng shui?

Din fericire, regulile de bază ale feng shui îți arată cum să-ți începi călătoria către o casă mai fericită și mai energizantă. Feng shui nu este design sau decorare; principiile și idealurile sale te pot inspira să-ți decorezi spațiul într-un mod feng shui pentru a aduce mai mult echilibru vieții tale.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o artă veche chineză de a aranja obiectele și spațiul înconjurător pentru a obține armonie și echilibru într-un mod care aduce pace și prosperitate. Feng Shui a fost practicat inițial în China, dar este folosit încetul cu încetul cu mai multă frecvență și în culturile occidentale.

Feng shui provine din credința taoistă în chi sau forța vitală. Chi este alcătuit din elemente yin și yang. Acestea sunt forțe opuse, dar complementare, care nu pot fi separate. Taoiștii credeau că prin echilibrarea elementelor yin și yang, oamenii pot îmbunătăți fluxul de chi pozitiv în viața lor și pot ține chi-ul negativ la distanță. 

Cele 5 Elemente

Feng Shui folosește sistemul cu cinci elemente, care provine din filosofia taoistă. Acest sistem analizează ciclurile naturii și modul în care acestea lucrează împreună pentru a fi în echilibru. 

Cele cinci elemente sunt pământ, metal, apă, lemn și foc. Fiecare element este asociat cu anumite calități, precum și culori și forme care pot să fie folosite ca elemente de design dacă vrei să îmbunătățești aceste calități în casa și viața ta.

Pământ

Pământul este legat de îngrijirea de sine. Este conectat la culori pământii precum galben, portocaliu și maro, precum și forme pătrate și obiecte grele. 

Poți adăuga elementul pământ în casa ta cu decorațiunea strângere de mâini.

Metal

Metalul are calitățile bucuriei, frumuseții și preciziei. Culorile albe, gri și metalice, precum și formele circulare, reprezintă metalul.

Pentru a adăuga metal în spațiul tău, încearcă decorațiunea măr.

Apă

Apa reprezintă înțelepciunea profundă și o conexiune cu ceilalți și cu lumea. Este legat de forme negre, albastru foarte închis și structuri ondulate.

Poți adăuga apă în casa ta. cu o fântână sau picturi cu râuri sau mări.

Lemn

Lemnul este legat de creștere, vindecare și vitalitate. Este reprezentat de verde, albastru și verdeață, precum și de forme înalte, coloane.

Plantele de apartament verzi sunt o modalitate deosebit de excelentă de a introduce elementul lemn în casa ta.

Foc

Focul reprezintă pasiune, inspirație și vizibilitate. Este legat de culori de foc precum roșu și portocaliu strălucitor și forme triunghiulare.

Lumina este, de asemenea, conectată la elementul de foc. Lumânările sunt o modalitate excelentă de a adăuga elementul de foc în casa ta.

Concluzie

Acum știi cum să creezi feng shui în casa ta cu ajutorul celor 5 elemente. Este la alegerea ta pe care dintre acestea dorești să le aduci în casa ta.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu