Skip to main content

Configurarea aspectului sufrageriei poate să fie considerată ca o muncă cu normă întreagă în sine, mai ales când este mai mică decât majoritatea. Câtă mobilă ar trebui să cumperi? Spațiul este deja prea aglomerat sau pare prea gol? Ar trebui să amenajezi și un spațiu de lucru? Dar culorile vopselei? Așadar, cum să decorezi o sufragerie mică?

Întrebările sunt nesfârșite și, odată ce rezolvi una, acel răspuns creează uneori încă 10 întrebări. Din fericire, frumusețea libertății creative și puterea internetului te ajută. Indiferent cât de mică este camera ta de zi, există o mulțime de idei pe care le poți găsi aplica.

Decorațiuni Mici

Într-o sufragerie fermecătoare, atenția ta trebuie să fie ocupată și încântată de toate accentele și accesoriile personale care te atrag în fiecare zonă a micului spațiu. De asemenea, poți folosi culorile acestora pentru un extra avantaj. Asortează culorile cu cele ale pereților și mobilei pentru a face spațiul să nu pară înghesuit. 

Pentru un aspect cât mai aerisit posibil, limitează mobilierul de sufragerie la minimum: doar o canapea, măsuță de cafea și două scaune. Păstrează aceeași paletă de culori pentru toate obiectele din cameră, inclusiv decorațiuni și mobilă.

Un Perete de Cărți

Pentru a transforma un mic spațiu de locuit trist în camera ta preferată, ia un perete gol și transformă-l într-o mini bibliotecă de sus până jos. Va oferi o mulțime de oportunități de stocare, dar face o declarație, oferind un efect de lux. 

Pentru o notă și mai elegantă, alege o culoare bogată, cum ar fi nuanțe de verde, și adaugă decorațiuni pe rafturi pentru a șlefui aspectul personalizat. De asemenea, poți lăsa spații între cărți pe care le poți umple cu diverse ornamente pentru a crea piese centrale care să atragă atenția.

Nu trece cu vederea locurile subutilizate

Dacă ai ferestre minuscule în sufrageria ta, pune pervazurile la lucru ținând cărți, plante și alte obiecte decorative. Când spațiul pe podea este redus, dar ai o mulțime de cărți și alte obiecte de depozitat, vei dori să iei în considerare rafturile plutitoare sau de perete. Păstrează-le de aceeași culoare ca peretele pentru un aspect și mai elegant. Nu îți fie teamă să fii creativ cu dimensiunile, cum ar fi mai multe rafturi mici împrăștiate peste tot peretele.

Perdelele de aceeași culoare ca pereții dau impresia de spațiu mai mare, deoarece linia vizuală nu este întreruptă de culori diferite. Poți merge pe alb care dă un aspect aerisit sau poți alege draperii în tonuri dramatice pentru un aspect super coeziv, lustruit, perfect pentru un living mic.

Concluzie

Pe măsură ce crește numărul persoanelor care lucrează de acasă, camera de zi trebuie acum să răspundă mai multor roluri. Este important să te gândești cu adevărat la modul în care îți petreci timpul în spațiu respectiv. Acest lucru va determina în mare măsură aspectul său.

Sper că sfaturile de mai sus te vor ajuta să decorezi o sufragerie mică utilizând mai puțin efort. Decoralis este aici pentru tine ca să te ajute cu cele mai frumoase decorațiuni pentru casa ta.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu