Skip to main content

De ani de zile, plantele și florile artificiale au fost considerate echivalentul horticol pentru apartament. Sunt o modalitate practică de a păstra aspectul și senzația naturală a unei camere. Acest aspect este important mai ales pentru cei care își omoară din greșeală plantele vii. De fapt, selectarea unei plante artificiale pentru apartament care arată prea perfect poate face ca spațiul respectiv să treacă rapid pe teritoriul kitsch.

Însă, recent, plantele artificiale au încetat să mai aibă o reputație prostă. Acum au devenit o modalitate ușoară, cu întreținere redusă, de a aduce viața şi natura într-un spaţiu interior. Mulți decoratori de top au început să încadreze plantele artificiale în aproape toate proiectele lor. Acestea fiind spuse, trebuie să ştii din start că nu toate plantele artificiale sunt create la fel. De la flori abstracte la alternative realiste, opțiunile sunt aproape nelimitate.

Arbuşti artificiali

Dacă locuieşti într-un apartament întunecat sau nu ai răbdarea să ai grijă de o plantă vie, decorarea cu plante false este ok dacă utilizezi verdeață artificială care arată oarecum reală în casa ta. Combină un copăcel fals cu câteva plante reale de apartament.

De asemenea, poţi să folosești arbuştii artificiali pentru a crea puncte focale în jurul camerei tale de zi. Canapeaua poate să fie încadrată cu uşurinţă între doi copacei. Cea mai mare plantă de apartament poate să fie așezată în fața ușilor de la camera principală unde sunt primiţi oaspeţii.

Când îţi umpli locuința cu pete de verdeață, încearcă să te joci cu scara de mărimi. Pomişorii supradimensionaţi, cum ar fi aceşti magnifici arbuşti buxus cu tulpini naturale, adaugă un element exotic care va ridica factorul chic al casei tale.

Se pot folosi și pe terase sau în grădini pentru că au protecție uv și rezistă afară pe o perioada indelungată fără să se decoloreze.

Decoraţiuni verzi

În loc să umpi peretele gol din camera ta de zi cu artă și fotografii, poți afișa în schimb plante agățate. Pentru a-ţi ecologiza spațiul, poţi să foloseşti niște șnururi pentru a suspenda o selecție de plante în jardiniere din ceramică.

De asemenea, un mod spectaculos de a arăta o colecție de plante este să transformi un perete gol din casa ta într-o grădină verticală cu un spalier făcut chiar de tine sau la comandă. Plantele vii au nevoie de suficientă lumină solară și apă. Astfel, îţi limitează creativitatea când vine vorba de modalităţile de plasare a plantelor în casa ta.

Concluzie

Există o mulțime de motive pentru a avea verdeață luxuriantă în casa ta. Pentru început, frumusețile verzi oferă un decor revigorant, cu o atmosferă elegantă asemănătoare cu cea din anii 1970. În plus, în comparație cu florile tăiate proaspăt, plantele de apartament durează mult mai mult, oferindu-vă un raport calitate – preţ mai mult decâ bun.

Mai mult, multe plante artificiale pentru apartament sunt de obicei mai ieftine decât plantele vii. Pentru a te ajuta să îţi faci casa mai luminoasă și mai plină de viață, sfatul meu personal este să arunci o privire la aceşti arbuşti care sunt preferaţii mei.

Nu uita niciodată de beneficiile pe care ţi le oferă aceste plante artificiale pentru apartament. Ele aduc numeroase îmbunătăţiri în special caselor mai întunecate. Iar oaspeţii nici nu vor ştii că sunt artificiale până nu le ating.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu