Skip to main content

Un spațiu de lucru dedicat în casa ta te ajută să lași deoparte distragerile din gospodărie și să te concentrezi pe muncă. Aici, am adunat câteva idei pentru amenajarea biroului pentru creșterea productivității. Sper ca acestea să te inspire să proiectezi un spațiu prietenos pentru lucru în propria ta casă.

Chiar dacă lucrezi din confortul biroului tău de acasă, trebuie să recunoști că împrejurimile și spațiul din jurul tău, în special, au un impact uriaș asupra productivității tale. Cum vei câștiga bani dacă pur și simplu nu te poți concentra stând la propriul tău birou?

Împrietenește-te cu plantele

Plantele aduc o stare de bine în general. Același lucru este valabil și pentru habitatele noastre interioare în care ne petrecem majoritatea zilelor. Pe lângă purificarea aerului și menținerea plămânilor curați și a capului proaspăt, verdeața din ghiveci reduce stresul și sunt de fapt stimulente uimitoare de productivitate.

Dacă nu ai timp să acorzi îngrijiri plantelor sau casa ta nu are suficientă lumină, plantele artificiale sunt un bun compromis. De fiecare dată când mă întorceam dintr-o vacanță găseam toate plantele uscate. Acum, cu arbuști artificiali, nu mai am această problemă.

Organizează-ți dezordinea

Probabil că aceasta nu este o surpriză atât de mare, dar pentru cei care au nevoie de o confirmare: nu poți să fii extrem de productiv dacă petreci 15 minute în fiecare zi căutându-ți capsatorul.

Nu numai că, până la pensie, vei avea zile pierdute din viața ta prețioasă căutând obiectele lipsă, dar dezordinea în exces de pe birou poate să fie, de asemenea, responsabilă pentru nivelul tău de stres. Cu alte cuvinte, un birou dezordonat nu este productiv. Pe termen lung, poate provoca suprasolicitare mentală și poate înrăutăți obiceiurile tale de procrastinare.

Personalizează pentru inspirație

Se spune că dacă spațiul tău de lucru conține doar elementele necesare pentru a îndeplini o anumită funcție legată de jobul tău, atunci te concentrezi mai ușor pe ceea ce trebuie să faci. Cu toate acestea, aceste teorii de management stricte și autoritare contravin studiilor recente.

Mai multe studii au constatat că personalizarea spațiilor noastre, în special într-un birou, ne ajută să facem față mai bine distragerilor și stresului, ne oferă mai mult control și stabilește o relație pozitivă între identitatea noastră și locul de muncă. 

De fapt, a avea obiecte decorative pe birou ne motivează să muncim mai mult. În plus, acestea conferă un sentiment de identitate unui loc pe care altfel îl considerăm stresant și inconfortabil. Ne fac să nu ne mai simțim ca și cum am fi doar o rotiță dintr-o mașinărie. Alege să-ți personalizezi biroul și să-ți arăți propria identitate!

Concluzie

Studiile arată că birourile verzi și ordonate găzduiesc lucrători mai fericiți și mai productivi. Acesta este un argument cu adevărat puternic pentru a aduce un pic de verdeață în spațiile noastre de lucru. Mai mult, plantele în ghiveci sunt o modalitate simplă și excelentă de a-ți decora biroul. Acestea, la rândul lor, îți vor ușura starea de spirit.

Acestea au fost câteva idei pentru amenajarea biroului pentru creșterea productivității. Sper că ți-am putut fi de folos și acest articol te va ajuta să creezi un spațiu de lucru așa cum ți-l dorești.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu