Skip to main content

Coș

Uneori, cea mai grea parte a decorarii unui spațiu este să găsești unde și cum să începi. Dar, înainte de a putea începe, trebuie să-ți dai seama exact care este stilul tău de decorare. La urma urmei, când ajungi în sfârșit acasă după o zi lungă la birou, spațiul tău ar trebui să fie perfect confortabil și adaptat pentru a te face fericit. Haide să descoperim care este propriul stil de decorare interioară.

Găsirea stilului perfect care să-ți reflecte personalitatea poate să fie uneori o sarcină dificilă. Există o abundență de inspirație care poate deveni copleșitoare și să creeze confuzie. Dar odată ce găsești câteva detalii care să ancoreze stilul tău personal și începi să-ți pui întrebările potrivite, bătălia este pe jumătate câștigată. Să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru a te ajuta să descoperi adevăratul tău stil de decorare interioară.

Paleta de culori

Începe prin a aduna mostre de vopsea sau țesături și creează diferite scheme de culori care să arate bine împreună. Poți alege mostre de vopsea de o singură culoare sau o bandă care are câteva nuanțe diferite de la deschis la întunecat. 

Începe să pui împreună culori care se complimentează reciproc și vezi ce te atrage. Culorile alese sunt perfecte pentru vopsea, mobilier și decorațiuni. Până când ești gata să cumperi cele necesare, vei avea deja o idee despre ce culori cauți.

Răsfoiește prin reviste

Răsfoiește paginile unei reviste de decor sau catalog și decupează imaginile care îți plac. Nu te limita doar la a smulge imagini cu piese de interior sau de mobilier, alege și modele sau imaginile care reflectă tipul de ambient pe care vrei să-l aibă spațiul tău. Vrei ca decorul să transmită o atmosferă romantică, relaxantă, informală sau caldă și confortabilă?

Poate să fie greu la început să-ți dai seama exact ce îți place, dar dacă îți pui întrebările potrivite, vei începe să observi tipare în ceea ce îți atrage atenția. Descoperă adevăratul tău stil de decorare interioară și transformă-ți casa în locuința visurilor tale.

Creează un panou cu imagini

Ia toate pozele cu decoruri interioare care îți plac și creează un panou fizic. Asigură-te că ai imaginile digitale tipărite, astfel încât să poți vedea totul împreună cu familia și prietenii. Începe să fixezi mostrele de culori, țesături și imaginile pe care le-ai extras din reviste sau de pe Pinterest.

Dacă ai mobilier sau piese de decor existente pe care intenționezi să le păstrezi, pune o poză și cu acestea pe panou. Dacă vrei să vezi cum se îmbina decorul existent cu achizițiile viitoare, este important să nu le omiți. De asemenea, nu uita de flori și alte obiecte decorative care te ajută să creezi atmosfera dorită.

Concluzie

Sunt șanse ca stilul tău să se schimbe și să evolueze. De-a lungul timpului, poți decide că nu îți mai place ceva sau chiar să tei întrebi de ce este acolo. Asigură-te că decorul casei tale este la zi pe măsură ce stilul tău evoluează.

Descoperă propriul stil de decorare interioară. De cele mai multe ori, inspirația de care ai nevoie este chiar sub nasul tău, iar alteori este nevoie de puțin mai multă investigație. Când ai îndoieli, nu te lăsa purtat de tendințe. Acestea se schimbă mult prea des. Alege piese care au un design atemporal și se vor combina cu ușurință cu aproape orice în anii următori.

Helen Bold

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu