Skip to main content

Dacă ești fan al maximalismului, ai noroc, pentru că acest stil are parte de un moment important de dezvoltare în ultima perioadă. Maximalismul a făcut parte din lumea designului de secole. Deși modul în care s-a manifestat în casele noastre s-a schimbat de-a lungul timpului, ideea de a-ți etala toate lucrurile preferate nu este în niciun caz un concept nou. Deci haide să descoperim împreună ce este decorul maximalist.

O scurtă istorie

Maximalismul nu este nicidecum o tendință modernă. Maximaliștii au existat pe tot globul de secole. Oamenii bogați de-a lungul istoriei au practicat forme de maximalism ca modalități de a-și prezenta bogățiile.

Poți să urmărești unele practici din trecut în muzeele cu obiecte din secolul al XVI-lea. Articolele expuse variază. Exemplarele de animale erau populare, până când oamenii au ales să evidențieze lucrări de artă și alte bunuri. Camerele semănau cu niște muzee mici, private, care erau pline de sus până jos cu adevărate comori. Fiecare suprafață era acoperită cu ceva.

Popularitatea recentă a maximalismului

Maximalismul în societatea de astăzi are cu siguranță un reper din epocile trecute. În primul rând, cei care decorează în acest stil sunt curatorii propriului spațiu, sperând să prezinte o colecție de bunuri pe care le iubesc. În al doilea rând, spațiul lor reflectă cu adevărat personalitatea lor, mult mai mult decât o pot face alte stiluri.

Iar stilul a cunoscut o renaștere în ultimii ani, datorită creșterii economice. După recesiunea din 2008, tendințele de design s-au transformat în minimalist. Pe măsură ce economia și-a revenit în următorul deceniu, societatea a început să aibă mai multe venituri disponibile, să colecteze obiecte de interes, să călătorească mai mult și să-și populeze casele cu artă și accesorii semnificative.

Caracteristici cheie

Distrează-te cu modelele și culorile vibrante atunci când proiectezi o casă maximalistă. Tapetul cu modele îndrăznețe, mobilierul lăcuit lucios și o mulțime de accesorii sunt cheia pentru a obține acest aspect.

Și nu uita de importanța bucuriei. Aceasta este un element fundamental al designului maximalist, deoarece vibrația și energia care te lovesc atunci când intri într-un spațiu maximalist bine decorat ar trebui să inducă fericirea. Nu poți controla totul, dar ce poți, lasă-l să-ți aducă bucurie.

Sfaturi pentru decor

Pentru unii maximaliști, restrângerea elementelor pe care doresc să le prezinte într-un spațiu poate reprezenta o mică provocare. Maximalismul nu este pentru toată lumea și poate să fie de fapt una dintre cele mai dificile tendințe de design. 

Adesea ai nevoie de un expert pentru a înțelege o serie de interese personalizate. Oamenii cărora le place designul maximalist au adesea o apreciere puternică pentru multe stiluri de design diferite și colectează diferite obiecte de-a lungul timpului, de la artă abstractă, la candelabre de cristal, la scaune vintage și mileuri de la bunicile lor.

Concluzie

Ia toate lucrurile pe care le iubești și așează-le pe mai multe suprafețe, cum ar fi rafturi, mese laterale, pereți și mobilier. Este nevoie de o anumită abilitate de a ști când să continui și când să te oprești. Nu vrei ca rezultatul să fie haotic.

Acum că ai aflat ce este decorul maximalist, este alegerea ta dacă utilizezi acest stil pentru casa ta. Nu uita că cele mai interesante decorațiuni pentru orice stil de decor le găsești aici la Decoralis.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu