Skip to main content

Dorești să-ți redecorezi casa, dar nu ești sigur de unde să începi? Există multe tipuri de design interior pe care trebuie să le iei în considerare atunci când faci o schimbare pentru casei ta, de la stiluri de decor scandinave și stiluri de interioare moderne de la mijlocul secolului până la cele provinciale și contemporane franceze.

Așadar, indiferent dacă începi o renovare a casei la scară largă sau doar împrospătezi aspectul bucătăriei, a avea un puternic simț al diferitelor stiluri de decorare interioară poate oferi casei tale un aspect lustruit și coeziv. Haide să aruncăm o privire la cele mai populare tipuri de design interior.

Hamptons

Un stil de decorare interioară extrem de popular în Australia, stilul clasic Hamptons îmbrățișează o paletă proaspătă, aerisită și texturi naturale. Este inspirat de arhitectura și decorarea caselor și clădirilor de vacanță din comunitățile de lux de pe litoral.

Albul și albastrul sunt culori cheie în interioarele în stil Hamptons, împreună cu elemente cheie, cum ar fi ferestre bine poziționate pentru a optimiza ventilația transversală, obloane de plantație, decor în stil nautic, podele din lemn și balustrade din lemn de-a lungul holurilor și scărilor.

Modern de la Mijlocul Secolului

Aspectul retro a fost foarte popular în anii 1950 și 1960. Aceste este un stil de decor clasic care nu s-a demodat niciodată. Una dintre caracteristicile sale distinctive și motivul atractivității sale de durată este concentrarea pe funcționalitate.

Principiul din spatele multor modele de mobilier emblematice de la mijlocul secolului a fost ca funcționalitatea să fie mai importantă decât aspectul, ceea ce înseamnă pur și simplu că mobilierul a fost proiectat pentru un scop clar, fără caracteristici inutile.

Provincial Francez

Acest stil de decor clasic este definit de detalii rafinate, texturi rustice și o paletă de culori pale. Aspectul prezintă nuanțe pudrate, lemn văruit și cherestea brută, lenjerie moale și texturată, cu o suprapunere de opulență: mobilier curbat și broderii pe un fundal în stil de fermă și pereți cu vopsea alb-crem.

Funcționează în orice stil de casă. Dă un sentiment de căldură primitor, dar totuși sofisticat, iar la țară se potrivește perfect cu împrejurimile provinciale. Pentru a perfecționa un stil de decor provincial francez, alege albul sau culori pale pentru pereți și lemn în tonuri medii pentru podele și mobilier.

Scandinavian

Dacă ești în căutarea unui stil simplu dar confortabil, ia în considerare stilul scandinav. Una dintre caracteristicile cheie ale stilului scandinav este conceptul de hygge, un termen danez care înseamnă confort. Este ideea de a prețui lucrurile simple din viață și de a crea un sentiment de căldură în casa ta.

Stilul scandinav are un fler deosebit pentru mobilierul accesibil, funcțional, realizat din materiale naturale și măiestrie tradițională. Poți afla multe despre o națiune uitându-te la casele lor, iar în Danemarca, majoritatea au un aspect foarte asemănător: pereți albi, podele din lemn, suprafețe neaglomerate și inteligente.

Concluzie

Când vine vorba de detalii, nimic nu este prea lipsit de importanță. De la perne și mobilier până la tablouri și decorațiuni, fiecare lucru mic adaugă ceva la designul interior general. Ajustarea celor mai mici detalii este ceea ce distinge un design interior bun de unul grozav.

Indiferent care dintre aceste tipuri de design interior alegi, Decoralis îți este mereu alături, oferindu-ți o gamă variată de obiecte decorative din care să alegi.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu