Skip to main content

Când te confrunți cu o cameră goală, umplerea acesteia într-un mod atât practic, cât și plăcut din punct de vedere estetic poate părea o sarcină copleșitoare. Doar urmezi câteva reguli simple și rămâi loial propriului gust, vei descoperi cum să-ți amenajezi livingul.

Camerele de zi servesc scopuri diferite pentru oameni diferiți. În unele case, acestea servesc drept principală zonă de adunare pentru familie, în timp ce în altele sunt mai mult un showroom, folosit doar când vin oaspeți. În orice caz, mereu apar probleme atunci când încerci să aranjezi sufrageria.

Alege un punct focal

Nu subestima niciodată puterea unui punct focal dintr-o cameră. Uneori ele apar în mod natural, cum ar fi o fereastră proeminentă sau un șemineu încorporat, în timp ce alteori poate fi necesar să le creezi singur, ca în cazul obiectelor decorative. 

Indiferent de punctul focal ales, ia o decizie și încearcă sa îi rămâi fidel Vei dori să aranjezi întregul mobilier în jurul acestui punct de interes pe cât de mult posibil. Așadar, dacă pe viitor vei decide să schimbi punctul focal, acest lucru va duce la o redecorare completă.

O masă mare de cafea

Când vine vorba de măsuțe de cafea, de cele mai multe ori, mai mare este mai bine. O măsuță mare de cafea în mijlocul unei zone de relaxare este excelentă atât pentru estetică, cât și pentru funcționalitate. Acționează ca o ancoră pentru cameră și lasă mult spațiu pentru ca oamenii să pună jos băuturi sau pentru ca tu să expui elementele decorative preferate. 

O masă mare oferă, de asemenea, acces mai ușor de pe scaunele din jurul ei. Acestea fiind spuse, asigură-te că lași suficient spațiu între locuri și măsuța de cafea pentru ca oamenii să treacă printre ele. Și dacă nu găsești o masă de cafea mare potrivită, două mese mai mici pot să fie un bun înlocuitor.

Accesorii

Odată ce mobilierul este pus la punct, este important să te gândești unde să așezi accesoriile. Fără îndoială că vei avea niște obiecte decorative. Gândește-te la amplasarea accesoriilor de sufragerie la fel de mult ca și mobilierul.

Dacă nu ești sigur ce va funcționa, încercă să arunci o privire la produsele Decoralis. Acestea se potrivesc excelent în orice casă și cu orice stil decorativ

Rafturi montate pe perete

Rafturile cu concept deschis s-ar putea să nu pară cea mai bună idee dacă încercai să minimizezi dezordinea. Dar acest tip de unitate de rafturi aerisite se va descurca mult mai bine decât sertarele sau etajerele dacă speri să creezi un spațiu de locuit plin de lumină și cu un aspect deschis.

Aceste rafturi sunt pefecte pentru cărți, statuete și alte obiecte decorative pe care vrei să le expui într-un mod plăcut și natural.

Concluzie

Când vine vorba de aranjarea mobilierului și a accesoriilor, cel mai bine este să planifici din timp dacă noua ta idee presupune cumpărarea de piese noi. Creează schița sufrageriei dorite. Este singura modalitate sigură de a ști dacă lucrurile se vor potrivi sau nu așa cum îți dorești.

Acum ai aflat lucrurile de bază despre cum să-ți amenajezi livingul. Când decorezi orice cameră, este important să ai încredere în gustul și instinctul tău. Dacă te abați de la reguli, dar simți că ceea ce vrei funcționează mai bine pentru tine, go for it!

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu