Skip to main content

Când vine vorba de propriul tău stil de design, simți că ai o mulțime de idei, dar nu știi pe ce să te concentrezi? Simți că stilul tău nu se potrivește cu nimic din ceea ce citești prin reviste și bloguri? Sau te simți atras de toate stilurile și tendințele de decor care apar? Descoperă cum să alegi un stil de design potrivit pentru tine ca să-ți decorezi casa mult mai ușor!

Cultivarea propriului stil de decor este un proces gradual. Dar cu siguranță merită să-ți dedici timp pentru a-ți găsi stilul de design, mai ales înainte de a începe să cheltui bani pentru amenajarea casei tale.

Descoperă ce-ți place

Când vorbesc despre alegerea unui stil pentru casa ta, nu vreau să spun că ar trebui să te limitezi la un anumit aspect, etichetă sau tendință. Vorbesc despre descoperirea a ceea ce iubești, astfel încât să nu fii copleșit de toate alegerile disponibile.

Sunt unul dintre acei oameni cărora le place să învețe despre tipurile de personalitate. Nu numai că îmi oferă o mai bună înțelegere a mea, ci și a celorlalți. Acest tip de perspectivă se poate traduce în fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv în stilurile de decorare pe care le preferăm.

Culorile și materialele preferate

Primul lucru pe care îl recomand pentru a învăța cum să alegi un stil de design este să iei indiciile de design din dulapul tău. Aruncă o privire la hainele tale preferate și observă ce culori, țesături și modele au preponderență în garderoba ta.

Culorile și textilele preferate pot reflecta stilul tău de design interior. Tapiseria canapelei și a scaunelor, precum și pernele decorative sau lenjeria de pat din materialul preferat te ajută să te relaxezi și să te simți cu adevărat comfortabil.

Experimentează

Amintește-ți că atunci când vine vorba de exprimarea stilului tău unic nu există bine sau rău. Așa că trebuie să continui să experimentezi până când ajungi la un aspect care ți se pare potrivit și te face să te simți bine.

Cultivarea esteticii tale personale și descoperirea modului de a alege un stil de design nu este un proces cu pași clari sau rezultate liniare. Acest lucru face parte din ceea ce îl face atât de plin de satisfacții. Stilul tău de design va evolua cu timpul pe măsură ce descoperi noi surse de inspirație. Gusturile tale se pot schimba. Nu te forța să rămâi cu un design care nu mai rezonează cu tine după un timp.

Concluzie

A învăța cum să alegi un stil de design care se potrivește cu personalitatea ta îți permite să-ți decorezi casa cu încredere. Astfel casa ta va arăta frumos și te va face fericit. Nu mai pierzi timp și bani pe lucruri care ajung să te facă să te simți ciudat după o vreme.

Cum să alegi un stil de design potrivit pentru tine? Pe scurt, găsește ceea ce te face fericit. Acest lucru se aplică nu numai în casa ta, ci în tot ceea ce faci. Și când găsești un stil care ți se potrivește, nu lăsa pe nimeni să te convingă de contrariu.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu