Skip to main content

Mutarea într-o casă nouă sau renovarea casei deja existente poate să fie una dintre marile bucurii ale vieții, dar poate să fie și o perioadă de incertitudine, mai ales când vine vorba de decorare. De aceea ai nevoie de un ghid de cumparare pentru decorațiunile pentru casă.

Cum îți faci spațiul să arate cel mai bine, reflectând stilul tău personal? Cu puțină planificare și urmând pașii folosiți de designerii de interior profesioniști, vei avea șanse mult mai mari de succes.

Află dimensiunile

Primul lucru pe care îl facem atunci când identificăm ce accesorii să cumpărăm pentru un anumit spațiu este să măsurăm limitele spațiului respectiv. Dacă este un raft, vedem cât de înalt poate să fie accesoriul și identificăm și o lățime aproximativă. 

Apoi, de obicei, notăm aceste măsurători pe o bucată de hârtie sau o păstrăm în notițele de pe telefon și nu uităm această listă când ieșim la cumpărături. Astfel, nu facem greșeala de a cumpăra ceva prea înalt sau prea lat. Sau ceva care nici măcar nu poate încăpea pe raft.

Stabilește bugetul

Bugetul pentru decorarea casei poate să fie atât cât îți permite buzunarul. După ce stabilești cât vrei să cheltui, mai întâi determină combinația și gama de articole de decor pentru casă de care ai nevoie.

Ești dispus să te răsfeți cu un obiect de decor de mare impact? Atunci alege un covor frumos de lână, un ceas vintage ca piesă centrală sau poate o tapiserie veche. Sau ești în căutarea unor articole mai mici? Atunci alege perne sau lumânări pentru a da un pic de condiment camerei tale. 

Lucrul cel mai bun legat de decorațiunile pentru casă este că nu trebuie întotdeauna să spargi o groază de bani pentru a crea aspectul pe care îl dorești. Spre deosebire de o canapea care te poate dezamăgi cu ușurință dacă nu este bine construită sau dacă este realizată din materiale de mâna a treia, majoritatea obiectelor decorative sunt doar pentru plăcerea ta vizuală.

Decide cum vrei să trăiești

Aceasta este partea dificilă și nu există răspunsuri corecte sau greșite. Camerele pot să fie tradiționale sau moderne, formale sau relaxate și vizual calde sau reci. În măsura posibilităților tale, trebuie să încerci să te decizi cum ți-ar plăcea să trăiești. Care sunt ambițiile tale?

Decorarea unei case pentru cineva care găzduiește în mod regulat cine sau petreceri, de exemplu, ar trebui să fie diferită de o casă pentru cineva care ia masa la restaurant în fiecare seară. Persoana care intenționează să găzduiască strângeri de fonduri generoase ar trebui să aibă un living diferit de cel care visează doar să se prăbușească în fața televizorului atunci când vine seara obosit de la muncă.

Concluzie

În cele din urmă, amintește-ți că decorarea ar trebui să fie distractivă. Începând cu planificarea și urmând pașii, vei face experiența mult mai puțin stresantă. Și vei obține premiul suprem: casa visurilor tale.

Așadar nu uita că decorațiunile pentru casă sunt o parte esențială pentru orice casă nouă sau de fiecare dată când redecorezi. Vezi aici mai multe idei pentru decorarea casei tale.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu