Skip to main content

Pentru a avea o locuință bine proiectată și cu un aspect plăcut, există 5 reguli de bază pentru decorarea casei tale pe care ar trebui să le urmezi.

Un design interior bun are puterea de a face un spațiu să se simtă mai convingător și de a-ți amplifica orice experiență. Regulile de decorare există dintr-un motiv foarte important: să ne ajute să luăm decizii pentru casa noastră care să o transforme într-un loc confortabil și plăcut de locuit.

Regula Numerelor Impare

Există ceva atrăgător pentru simțuri atunci când articolele sunt aranjate în numere impare. Trei pare să fie numărul cel mai des folosit, dar și grupurile de 5, 7 sau 9 funcționează bine, în funcție de tipul de aranjament.

Gândește-te de exemplu la o măsuță de cafea. O aranjare a unui număr impar de articole pe aceasta grupate împreună este mult mai atrăgătoare pentru ochi decât 2 sau 4. Experimentează pe cont propriu pentru a vedea cu adevărat impactul.

Planificarea Spațiului

Planificarea spațiului poate să nu sune ca un lucru distractiv, dar este foarte necesară. Nu numai că îți permite să utilizezi fiecare colț dintr-o cameră, ceea ce este deosebit de important într-un spațiu mic, ci va îmbunătăți atât fluxul de trafic, cât și funcționalitatea.

De exemplu, s-ar putea să visezi să ai două canapele față în față cu o măsuță de cafea între ele, dar care s-ar putea să nu funcționeze în spațiul tău. Este bine să știi acest lucru înainte să începi achiziționarea mobilei.

Punctul Focal

Un punct focal poate să fie ceva la fel de evident ca un șemineu sau un televizor, dar poate să fie și o fereastră, o piesă mare de mobilier, un detaliu arhitectural sau un obiect decorativ. Propriu zis, punctul focal este acel lucru care îți atrage atenția imediat ce intri într-o cameră.

O cameră poate avea, de asemenea, mai multe puncte focale. Acest lucru poate să fie o adevărată provocare până și pentru profesioniști. Recomand să iei în considerare punctul focal atunci când îți planifici spațiul.

Alege Textilele

De preferat, alege textilele înainte de a alege culoarea camerei. Găsirea vopselei care să se potrivească cu o anumită țesătură sau covor este mult mai ușor decât să găsești țesături sau covoare potrivite cu o anumită culoare de vopsea.

Cele mai multe vopsele neutre, inclusiv albul, au subtonuri de alte culori. Ai văzut vreodată o cameră bej care arată roz sau lavandă când lumina soarelui este puternică? Aceasta este problema cu vopselele în general.

Nu Supraaglomera

Îmi place să am lucruri frumoase în camerele mele. Dar mă străduiesc să găsesc un echilibru între prea mult și prea puțin. 

Dacă ești ca mine și preferi să ai o mulțime de lucruri drăguțe la care să te uiți, ai grijă să nu sari calul. Altfel vei avea o cameră plină cu atâtea lucruri încât ochiul tău nu va ști la ce să se uite.

Concluzie

O cameră bine proiectată este, de asemenea, o cameră funcțională. Așadar, reține cele 5 reguli de bază pentru decorarea casei tale. Acestea nu există pentru a dicta alegerile pe care le facem. Mai degrabă pentru a ne ghida în a face alegeri care ne vor ajuta casa să arate cât mai bine.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu