Skip to main content

Minimalismul este oricum la modă, dar există o iterație de design curat care nu se va demoda niciodată: designul interior scandinav. Nu este puțin lucru să poți exercita reținerea în alegerile tale de decor, reușind totuși să creezi un spațiu confortabil. De ce ai alege stilul scandinav pentru casa ta?

Stilul este atât de popular pentru că vorbește atât despre tendințele noastre ordonate, cât și despre dorința noastră de a trăi într-un cadru primitor și confortabil. Vrei să obții aspectul pentru care țările nordice sunt atât de cunoscute? 

Unul dintre primele lucruri pe care le observi este alegerea unică a culorilor. Materialele naturale, cum ar fi lemnul și pielea, piperează interioarele, în timp ce nuanțe slabe și prăfuite adaugă profunzime. Culorile bogate la care nici măcar nu ne-am gândit să le folosim pentru decor, precum chihlimbar, verde mușchi și roșu rugină, funcționează perfect în spațiile mici.

Accesorii

Prin stratificarea câtorva accesorii în culori pe o bază albă sau crem, scandinavii își fac casele să pară cool fără efort. Dacă te întrebi cum să decorezi folosind culorile în stilul scandinav pentru casa ta, nu căuta mai departe de atât.

Arta colorată se găsește rar în interioarele scandinave, dar atunci când apare, este adesea în seturi de multiple piese similare, precum această familie de cerbi sau un set de decorațiuni abstracte

În sala de mese, mobilierul este adesea păstrat simplu: scaune de la mijlocul secolului trecut și un bufet de depozitare suspendat. Lumânările sunt semnul distinctiv al stilului și vin adesea în suporturi simple de alamă.

Texturi

O cameră de zi în stil scandinav are mobilier simplu, cu căptușeală curată și tonuri de gri atenuate, care ar putea părea cu ușurință rece și neprimitoare. Dar, cu decorațiuni minimaliste și un amestec confortabil de texturi, se poate transforma într-un ambient foarte potrivit pentru orice stare de spirit.

Tonurile calde de lemn și nuanțele sepia sunt populare în designul interior scandinav, deoarece fac o cameră să se simtă însorită și luminoasă, fără a folosi culori luminoase copleșitoare. Albul murdar, sepia și tonurile de lemn funcționează bine împreună și creează un spațiu primitor.

Așternuturi

Suedezii și danezii sunt pricepuți în a stratifica așternuturile în cel mai primitor mod. Aceasta include adesea un amestec de cearșafuri de in, pături de lână și o colecție de perne cu accent. Adesea, toate acestea sunt în nuanțe decolorate sau alb negru. 

Iluminatul obișnuit în dormitoarele scandinave se bazează pe veioza de noptieră pentru a face o declarație modernă. Recomand cu mare căldură lenjeriile de pat de la Decoralis.

Concluzie

Deși se îndreaptă mai mult spre latura modernă, interioarele scandinave prezintă adesea un amestec de perioade și stiluri. Astfel, spațiul se simte stratificat și confortabil. Picturi în ulei în rame aurite pot atârna deasupra unei colecții de borcane.

Stilul scandinav pentru casa ta trebuie să îmbine minimalismul cu tonurile de culori vibrante dar care nu domină încăperea. În loc să aleagă nuanțe luminoase, scandinavii optează pentru nuanțe subtile inspirate din natură. Atunci când sunt aranjate împreună, aceste culori nu par forțate sau deplasate.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu