Skip to main content

Spațiul este limitat oriunde locuiești. Dimensiunea unei case sau a unui apartament este predeterminată din construcție. Așadar, este mereu important să ai la ȋndemȃnă cȃteva trucuri pentru camere mai spațioase.

Deși s-ar putea să nu poți să spargi un perete pentru a face mai mult spațiu, poți totuși să faci mici modificări pentru ȋncăperea să se potrivească nevoilor tale. Nu arunca piesele de mobilier încă. Folosind câteva trucuri simple, vei simți că locuiești în casa spațioasă pe care o dorești.

Creați armonie

Când trebuie să lucrezi cu un spațiu deosebit de mic, lumina și culorile joacă un rol vital. Lumina naturală umple o zonă de living și luminează fiecare colț, făcându-l să pară mai mare. Culorile potrivite vor sublinia acest truc. Deci, de unde poți începe?

Culorile deschise dau senzația de spațiu deschis. Merită să ai câteva piese de mobilier în aceeași paletă de culori ca și pereții. Chiar și mobila mai mare se va contopi mai ușor în cameră, mărind vizual spațiul. Pentru și mai multă continuitate, pernele decorative aduc echilibru.

Design neutru

Bibliotecile din podea până în tavan transformă o cameră de zi într-un spațiu similar cu o bibliotecă foarte confortabilă. Cărțile și obiectele decorative introduc o notă de culoare, astfel încât mobilierul ar trebui să fie în culori neutre. 

Deși poate să fie tentant să așezi două canapele față în față, acest lucru va deveni copleșitor. O singură canapea cu o colecție de perne colorate adaugă un plus de fler.

Utilizează fiecare colț

Există multe locuri neutilizate ȋntr-o locuință. De exemplu, spațiul de sub o scară este adesea irosit, dar o etajeră pentru depozitare pe care așezi decorațiuni sau statuete este o soluție minunată. 

Multe persoane consideră că a avea scări ȋn interiorul casei mănâncă din spațiul pe care ni-l dorim cu atâta ardoare. Ȋn acest caz, recomand o balustradă metalică. Trebuie să aibă un profil subțire pentru a ajuta spațiul să pară mai mare.

Expune-ți comorile

De ce să ascunzi cele mai iubite articole decorative? Adaugă rafturi deschise pentru a etala obiectele și cărțile. Articolele trebuie să fie aranjate cu grijă pentru a da o senzație șic și ordonată. 

Arată tututor obiectele pe care le adori fără restricții. Astfel, vei face ca spațiul mic să pară atât interesant, cât și deschis.

Perdele lungi

Dacă perdelele casei tale se potrivesc cu dimensiunea ferestrelor tale, gândește-te să le schimbi cu unele mai lungi pentru a obține un aspect spațios. Acestea maximizeaza dimensiunea ferestrelor și creează un truc vizual pentru mai multă eleganță și spațiu.

Adăugarea de perdele lungi va face camera să arate mai mare, cu un tavan mai înalt. Agață perdelele lungi chiar sub tavan, astfel încât să alunece până la podea. Adăugarea de piese de mobilier de la podea la tavan va face, de asemenea, ca pereții să pară mai lungi.

Concluzie

Când vrei o cameră mai ȋncăpătoare, s-ar putea să-ți imaginezi imediat o renovare costisitoare și săptămâni ȋntregi ȋn care casa ta se va transforma ȋntr-un adevărat șantier. În schimb, poți evita durerea de cap a unui proiect mare și poți crea același efect cu niște simple mici modificări.

Eforturile mici fac o diferență uriașă în a-ți schimba casa de la un spațiu înghesuit la unul care ȋți permite să respiri liber. Folosește aceste trucuri pentru camere mai spațioase.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu