Skip to main content

Nu se poate nega că dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi din casa ta. Având în vedere un program plin de angajamente de muncă și de familie, a avea un loc confortabil unde să te relaxezi și să te reîncarci este foarte important. De aceea, găsirea inspirației pentru idei de amenajare a dormitorului este crucială.

Este esențial să alegi cantitatea potrivită de mobilier și obiecte decorative. Prea mult îi poate da o senzație de aglomerație și prea puțin poate duce la o schemă de design steril. Pe de altă parte, dacă ai un dormitor mic, trebuie să fii la fel de strategic cu alegerile tale pentru a te asigura că spațiul nu pare aglomerat.

Paleta de culori

Dormitorul ar trebui să fie un sanctuar personal unde să te poți relaxa și găsi pacea. Decorarea dormitorului cu obiectele și culorile preferate este o modalitate excelentă de a te asigura că ai un refugiu relaxant de care te poți bucura în fiecare seară. Pentru a te ajuta să începi să-ți decorezi dormitorul, ține cont de aceste sfaturi cheie.

În loc să utilizezi culori primare îndrăznețe, alege nuanțe liniștitoare și o paletă odihnitoare de tonuri monocromatice. Nuanțele blânde de albastru, lavandă sau verde sunt considerate calme și senine. Poți folosi, de asemenea, versiuni mai pale ale culorilor preferate în dormitor.

Lenjerie de pat de lux

Amenajarea dormitorului tău cu țesături frumoase și luxoase este o modalitate excelentă de a spori factorul de confort al spațiului tău. Ca regulă generală, nu cumpăra cearșafuri care sunt mai puțin de 100% bumbac sau in, cu un număr mare de fire. 

Poți adăuga, de asemenea, alte țesături senzuale în dormitor, cum ar fi un mohair sau cașmir moale pe brațul unui scaun de lectură, tapete de perete texturate, draperii de lux, baldachin de pat aerisit sau covor de pluș.

Minimalism sofisticat

Dacă ești un minimalist, caută mobilier care aduce ceva textură și contrast. De exemplu, un dormitor mare cu tavane înalte beneficiază de panouri texturate de perete ca un punct focal de design.

Dar pentru a muta atenția asupra patului tău, așează lenjerie de pat din bumbac alb cu o cuvertură de pat de catifea și perne asortate. Cu accesorii precum obiecte decorative abstracte poți crea un dormitor sofisticat și liniștitor.

Combină modelele

Dacă minimalismul nu este preferatul tău, alege un tapet ȋndrăzneț pentru a explora o abordare mai maximalistă. Nu-ți fie teamă să amesteci modele sau stilurile. Astfel vei oferi dormitorului personalitate și unicitate. 

Combinarea stilului tradițional cu texturi boho și elemente industriale cu diverse modalități de iluminare creează o senzație complet relaxată, dezordonată intenționat, care este perfectă pentru un dormitor relaxat.

Concluzie

Vestea bună este că dormitorul tău este plin de potențial. Tot ceea ce este necesar este puțină creativitate pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai și pentru a-ți transforma culcușul într-un refugiu de vis. 

Vrei să începi să decorezi? La Decoralis, găsești idei de amenajare a dormitorului, inclusiv o mulțime de obiecte decorative geniale.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu