Skip to main content

Având în vedere că ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, este logic să investim în lenjerie de pat care nu este doar confortabilă, dar și rezistă testului timpului. Dar cu atât de multe opțiuni disponibile, procesul de decizie poate să fie copleșitor. Haide să vedem câteva sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat care să te ajute pe viitor.

Dormitorul este una dintre cele mai personale camere dintr-o casă, iar lenjeria de pat este adesea cel mai bun mod pentru a crea un spațiu care să reflecte personalitatea ta. Ar trebui să fie un refugiu relaxant cu un pat ca punct focal al camerei. 

Senzația pe care o oferă

Împreună cu pilota, perna și salteaua, lenjeria de pat pe care o alegi va avea un impact mare asupra modului în care te simți în pat și asupra modului în care dormi. Deoarece cearșafurile, husa de pilota și fața de pernă sunt pe pielea ta în fiecare noapte, este important să te gândești ce fel de lenjerie de pat îți va oferi cel mai bun somn.

Țesăturile și materialele alese au caracteristici diferite și, prin urmare, oferă o senzație diferită. Cea mai bună lenjerie de pat este realizată din materiale naturale de cea mai înaltă calitate și țesută la cele mai înalte standarde.

Materialul

Tipul de material pe care îl alegi pentru așternuturile tale are totul de-a face cu preferințele personale. Gândește-te bine: este ceva ce porți opt ore pe zi.

  • Bumbac Egiptean: Cea mai bună calitate și cea mai scumpă este bumbacul, în special cel 100% egiptean. Acesta din urmă are fibre extra-lungi, care produc cearșafuri somptuoase și extrem de durabile.
  • Bumbac simplu: Un material din fibre discontinue medii până la extra-lungi, este cunoscut pentru moliciune și strălucire și este puțin mai accesibil decât bumbacul egiptean. Lenjeria de pat din bumbac lasă pielea să respire.
  • Pânză: Ideale pentru climatele calde, cearșafurile de in sau pânză sunt unele dintre cele mai scumpe, dar vor rezista zeci de ani. Sunt moi și durabile și aceste atribute se îmbunătățesc odată cu vârsta.
  • Poliester: Lenjeriile de pat de poliester sau care conțin un procent de poliester sunt mai ieftine și rezistente la șifornare.

Sezonalitate

De câte seturi de lenjerie de pat ai nevoie depinde în totalitate doar de tine și de cât de des dorești să schimbi lucrurile. Dar amintește-ți că cearșafurile care pot părea de vară pot funcționa tot timpul anului. Doar adaugi o cuvertură, o pătură și o pilotă pentru a face patul mai confortabil pentru lunile de toamnă și iarnă.

Lenjeria de pat mai subțire nu arată neapărat faptul că este specifică pentru anotimpul călduros. În multe cazuri, cu cât prețul este mai mare, cu atât calitatea este mai bună. Cu lenjerii de pat fine, este în general adevărat că primești ceea ce plătești. Cearșafurile de pat cu un număr mare de fire pot costa mai mult. Dar în cele din urmă vor rezista mai mult decât cearșafurile mai subțiri.

Concluzie

Creează-ți spațiul perfect pentru odihnă alegând lenjerie de pat de înaltă calitate. Mulți oameni se foiesc până și pe o cuvertură de puf sau pe perne din pene. Alții se zgârcesc cu lenjeria de pat. Nu face greșeala de a te mulțumi cu lenjerie de pat de calitate scăzută. La urma urmei, lenjeria de pat este partea care îți atinge pielea.

Sper că aceste sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat îți vor fi utile pe viitor. Pentru a proteja lenjeria de pat de calitate și pentru a face ziua de spălat rufe mai ușoară, caută accesorii de cuverturi moi. Acestea vor oferi o acoperire durabilă pentru pilote și cearșafuri.

Helen Bold

Scriitoare si iubitoare de frumos. Website: Helen Bold

Lasa un comentariu